ukenru
gpu-provodit-obshuki-u-spravi-schodo-zlovzhivan-na-odeskiy-mitnitsi

ГПУ проводить обшуки у справі щодо зловживань на Одеській митниці

 • 17599 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Слідчим управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ спільно з оперативними працівниками Головного управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ проведено більше 60 обшуків в рамках кримінального провадження щодо зловживань на Одеській Митниці. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"Слідчим управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ спільно з оперативними працівниками Головного управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ в рамках здійснення досудового розслідування, зареєстрованого за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 368 КК України, одночасно проведено більше 60 обшуків на території Київської, Одеської та Львівської областей", - зазначила Л.Сарган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одеських митників, підозрюваних у контрабанді нафтопродуктів, взято під варту

За її словами обшуки проводяться в рамках кримінального провадження стосовно службових осіб Одеської митниці ДФС України.

Л.Сарган зазначила, що дані особи, "діючи за попередньою змовою між собою, в інтересах третіх осіб, у період з листопада 2015 року по листопад 2016 року, всупереч міжнародного та національного законодавства до визначеного переліку суб'єктів господарювання, можливо створювали умови для здійснення оформлення митних декларацій по ввезенню на територію України різних груп товарів по заниженій вартості, що, в порівнянні з іншими суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності, призводило до надання їм незаконних переваг, недонадходження у значних розмірах митних платежів до державного бюджету і таким чином зумовило спричинення державним інтересам тяжких наслідків на суму близько 6,92 млн грн".

Крім того за її словами слідчі підозрюють, що службові особи Одеської митниці та фізичні особи, суб’єкти господарювання, інспектори митних постів Одеської митниці, діючи за попередньою змовою групою осіб, здійснюють можливе безперешкодне переміщення груп товарів через кордон за одержання систематичної неправомірної вигоди.

Українські Національні Новини

Політика