ukenru
gpu-povidomila-pro-pidozru-u-khabarnitstvi-eks-zastupnitsi-golovi-dms-pimakhoviy

ГПУ повідомила про підозру у хабарництві екс-заступниці голови ДМС (виправлена)

 • 9390 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишній заступниці голови Державної міграційної служби України в отриманні хабара, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби ГПУ.

"Наразі вже колишньому заступнику Голови Державної міграційної служби України 24.05.2018 року повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди особою, яка займає особливо відповідальне становище)", - зазначили у відомстві.

Підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

У ГПУ додали, що розслідують разом з СБУ провадження за фактом одержання неправомірної вигоди службовими особами Державної міграційної служби України за сприяння в оформленні необхідних документів для отримання громадянства України громадянином Російської Федерації.

УНН уточнив, що мова йде не про Діну Пімахову, як повідомлялося раніше. Уточнену інформацію можете прочитати у новині ГПУ повідомила про підозру екс-заступниці голови ДМС (уточнено)

Неточність була допущена через подібність випадків. Приносимо вибачення читачам. 

Нагадаємо, 29 листопада минулого року ГПУ та СБСУ втрутилися у спецоперацію НАБУ. Агента НАБУ затримали під час спроби передачі хабара першому заступнику голови ДМС Діні Пімаховій. При цьому у НАБУ заявили, що у діях їхніх агентів не було провокації щодо чиновниці ДМС.

24 січня 2018 року НАБУ проводило обшуки у заступника голови ДМС Діни Пімахової.

Згодом Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ та НАБУ можуть об'єднати матеріали справи щодо Пімахової.

Додамо, що 21 березня 2018 року Кабмін звільнив Д.Пімахову з посади заступника голови ДМС.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП