ukenru
gpu-peredala-do-sudu-spravu-schodo-trokh-osib-yaki-dopomogli-vtekti-eks-berkutivtsyu

ГПУ передала до суду справу щодо трьох осіб, які допомогли втекти екс-беркутівцю

 • 9922 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури направив до суду обвинувальний акт щодо трьох осіб, в тому числі, колишнього співробітника Державної прикордонної служби, підозрюваних у незаконному переправлені через державний кордон колишнього співробітника столичного "Беркуту", передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби ГПУ.

За інформацією прес-служби, сьогодні до суду спрямовано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно трьох осіб, у тому числі колишнього співробітника Державної прикордонної служби України за ч. 2 ст. 332 КК України за фактом організації та здійснення в серпні 2017 року за попередньою змовою групою осіб незаконного переправлення через державний кордон України до Республіки Білорусь оголошеного в розшук міліціонера столичного спецпідрозділу "Беркут", який тривалий час розшукується за вчинення тяжких злочинів, пов’язаних з незаконним затриманням і заподіянням тілесних ушкоджень активістам ГО "Автомайдан" та іншим громадянам в січні 2014 року в м. Києві.

Потім, зазначили у прокуратурі, екс-беркутівець переїхав до Російської Федерації.

Під час слідства накладено арешт та вилучено транспортний засіб на якому переправлено розшукуваного через державний кордон.

Нагадаємо, Росія відмовила Україні в екстрадиції колишніх беркутівців, мотивуючи відмову тим, що вони стали громадянами РФ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП