ukenru
gpu-napravila-do-sudu-spravi-17-eks-inspektoriv-dai

Екс-інспекторів ДАІ судитимуть за фальсифікування справ учасників "Автомайдану"

 • 8198 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Генеральною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо 17 колишніх інспекторів ДАІ, яким інкримінується складання завідомо неправдивих документів відносно учасників руху "Автомайдан". Про це УНН повідомили у прес-службі ГПУ.

Сьогодні, 23 грудня, ГПУ скерувала до суду м. Києва акт за обвинуваченням сімнадцяти колишніх інспекторів ДАІ в складанні завідомо неправдивих документів - рапортів відносно учасників мирної акції протесту руху "Автомайдан" за участь у акції, що мала місце 29.12.2013 про начебто вчинення ними адміністративних правопорушень, за ознаками злочинів передбачених ч.1 ст.366, ст.340 КК України, а також відносно двох осіб начальницького складу, а саме: колишніх заступника командира полку ДПС ДАІ ГУ МВС України в м. Києві та заступника начальника управління ДАІ ГУ МВС України у м. Києві, яким інкримінується організація зазначених кримінальних правопорушень в інтересах вищого керівництва країни саме з метою перешкодити проведенню учасниками цього руху мітингів, зборів та ходи, за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.27, ч.1 ст.366 (службове підроблення), ст.340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) КК України.

Крім того, за цими фактами повідомлено про підозру трьом колишнім інспекторам ДАІ та колишньому начальнику управління ДАІ ГУ МВС України в м.Києві, які оголошені у розшук.

Розслідування кримінального провадження за іншими фактами незаконного переслідування правоохоронними органами учасників акцій протесту продовжується.

Нагадаємо, за словами Віталій Титич, судді, які виносили неправомірні рішення проти активістів “Автомайдану”, здійснюють правосуддя і розглядають справи проти своїх колег, яких обвинувачують в аналогічних порушеннях.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП