ukenru
gpu-initsiyuvala-spetsialne-dosudove-rozsliduvannya-schodo-s-kurchenka

ГПУ ініціювала спеціальне досудове розслідування щодо С.Курченка

 • 10762 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Генеральна прокуратура України направила до Печерського районного суду клопотання про здійснення спеціального досудового розслідування щодо бізнесмена Сергія Курченка, про це повідомили у прес-службі ГПУ, інформує УНН.

"З метою забезпечення виконання процесуальних дій щодо здійснення "заочного" судового розгляду відносно С. Курченка 30.06.2017 до направлено клопотання про здійснення щодо нього спеціального досудового розслідування", - йдеться у повідомлення відомства.

Також у прокуратурі зазначили, що санкція найтяжчої з інкримінованих С.Курченку статей передбачає позбавлення волі на строк до 15 років.

Нагадаємо, у березні 2016 року ГПУ склала підозру бізнесмену С.Курченку як керівнику злочинної організації, яка протягом 2010 року — початку 2014 року вчинила тяжкі та особливо тяжкі злочини у сфері господарських операцій зі зрідженим газом.

Як зазначали у ГПУ, С.Курченко організував вчинення очолюваним ним організованим злочинним угрупованням незаконного заволодіння видобутого ПАТ “Укргазвидобування”, ПАТ “Укрнафта” та належного державі зрідженого газу на загальну суму 2,2 млрд грн шляхом його протиправного придбання на спеціалізованих аукціонах за цінами значно нижчими від ринкових, нібито “для потреб населення”.

Збитки державі від цих схем оцінюються в понад 2 млрд грн.

28 червня Генеральна прокуратура України направила за адресою реєстрації бізнесмена Сергія Курченка повідомлення про підозру у вчиненні низки злочинів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП