ukenru
gpu-dopitaye-kerivnika-stolichnoyi-politsiyi-v-ramkakh-rozsliduvannya-spravi-u-knyazhichakh

ГПУ допитає керівника столичної поліції в рамках розслідування справи у Княжичах

 • 6976 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Генеральна прокуратура України допитає начальника Головного управління поліції у місті Києві Андрія Крищенка в рамках розслідування справи по розстрілу правоохоронців у Княжичах. Про це повідомив перший заступник Генерального прокурора України Дмитро Сторожук, передає кореспондент УНН.

"Пан Крищенко є начальником територіального управління поліції у м.Київ... на сьогоднішній день він не є безпосередній керівник цієї операції (у Княжичах - ред.). Він давав "добро" на застосування спецпідрозділу КОРД, як це передбачено інструкціями... і в рамках кримінального провадження буде досліджено, чи була необхідність застосування спецпідрозділу КОРД і в рамках цього буде відібрано пояснення, чи були порушені в даному випадку ці питання",- сказав Д.Сторожук.

Він зазначив, що наразі є підстави вважати, що для цієї спецоперації був необхідний КОРД.

Д.Сторожук зазначив, що в рамках розслідування уже допитано 50 свідків. Він додав, що наразі справа спецоперації у Княжичах налічується 4 томи.

Нагадаємо, дозвіл на залучення КОРДу в ході спецоперації у Княжичах дав А.Крищенко.

Як повідомляв УНН, вночі 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району сталася стрілянина між співробітниками поліції, в результаті якої загинуло 5 правоохоронців.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП