ukenru
gorilchani-monopolisti-prolobiyuvali-svoyu-lyudinu-na-ukrspirt-ekspert

Горілчані монополісти пролобіювали свою людину на Укрспирт – експерт

 • 10301 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Горілчані компанії, які сьогодні мають 70% ринку, пролобіювали свого кандидата, який би мав змогу демонополізувати державне підприємство, фактично його збанкрутувати та вивести з ринку. Про це в ефірі телеканалу "112" повідомив політичний експерт Віктор Прошкін, передає УНН.

Мова йде про Сергія Блескуна, який у 2016 році вже керував державним спиртовим підприємством.

"Звичайно, це людина зі старої команди Порошенка, яка працювала у 2015-2016 роках і по якій є дуже багато питань. У той час ДП "Укрспирт" втратило 200 млн грн в банку "Платинум" пана Кауфмана, потім під час закупівель газу на 500 млн грн теж були виявлені зловживання — НАБУ веде по тому розслідування і вже є там якісь судові рішення: спирт продавався горілчаним компаніям по занижених цінах – до 24%.

Тобто при ньому підприємство працювало фактично собі у збиток на догоду отим компаніям. Вишенька на торті — коли він фактично до останнього дня працював топ-менеджером російської компанії, власником якої є депутат Держдуми РФ. Таке призначення – воно дуже дивне і йде не на користь Україні", - зазначив Прошкін.

На його переконання, абсурдно призначати у ДП "Укрспирт" людину, яка пов’язана з великими гравцями цього ринку.

"Це додає корупційних ризиків і умов для монополізації ринку тими гравцями ринку", - наголосив експерт.

Він також висловив занепокоєння з приводу того, що профільні чиновники вирішили спочатку прибрати державну монополію на спиртову галузь, а вже потім приватизовувати.

"Фактично буде знищене все виробництво спирту, бо ті підприємства, які сьогодні є, — вони зупиняться. Спочатку має бути приватизація, а потім вже має бути часткова демонополізація. А у нас на початку ставлять телегу перед конем", - наголосив Прошкін.

Нагадаємо, 23 жовтня міністр економіки Тимофій Милованов призначив в.о. ДП "Укрспирт" Сергія Блескуна.

Довідка. Сергій Блескун — упродовж 2001-2006 років проживав і працював у Москві (РФ). Був директором по роботі з клієнтами ВАТ "Лебедянский" (соки ТМ "Я", "Тонус", "Фруктовый сад", "Фрустайл" і "Фрутоняня"). Впродовж 2006-2008 років був директором концерну "Оверлайт" (ТМ "Мягков", "Штурман", "Одесса", L’Odessika), власником якого був Борис Кауфман — він же був бенефіціаром "Платинум банк", у який Блескун під час свого керівництва в ДП "Укрспирт" направив кошти. Впродовж 2008-2015 Блескун був комерційним директором компанії Nemiroff, звідки й потрапив у ДП "Укрспирт".

Українські Національні Новини

Економіка