ukenru
google-maps-dopomogli-italiyskiy-politsiyi-vistezhiti-mafiozi

Google Maps допомогли італійській поліції вистежити мафіозі

 • 18298 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Боса італійської мафії, який 20 років утікав, вистежили в іспанському містечку після того, як його помітили в Google Street View. Про це пише The Guardian, інформує УНН.

Деталі

Джоаккіно Гамміно, засуджений вбивця, що входить до списку найбільш розшукуваних гангстерів Італії, був заарештований у Галапагарі, містечку поблизу Мадрида, де протягом багатьох років він жив під вигаданим іменем Мануель та працював шеф-кухарем.

Сицилійська поліція провела кілька розслідувань у пошуках 61-річного Гамміно, а європейський ордер на арешт був виданий у 2014 році. Втікача простежили до Іспанії, але саме Google Street View допоміг точно визначити його місцезнаходження.

Навігаційний інструмент, доступний через Google Maps, зробив зображення двох чоловіків, які спілкуються біля фруктово-овочевого магазину під назвою El Huerto de Manu, або Сад Ману, у Галапагарі. Поліція вважала, що один із чоловіків був дуже схожий на Гамміно, але його особу підтвердили лише тоді, коли вони натрапили на меню сусіднього ресторану під назвою La Cocina de Manu або Manu’s Kitchen.

Поліція знайшла фотографію Гамміно, одягненого в кухарський одяг, на сторінці у Facebook La Cocina de Manu. Його впізнали за шрамом на лівій стороні підборіддя. У меню ресторану була страва під назвою Cena Siciliana або сицилійська вечеря.

Після 20 років переховування Гамміно вважав, що йому вдалося розірвати всі свої зв’язки з Сицилією. Як повідомляється, після затримання він сказав поліції: "Як ви мене знайшли? Я навіть не дзвонив рідним 10 років!".

Гамміно належав до мафіозного клану в Агрідженто на Сицилії, який у 1990-х був втягнутий у криваву ворожнечу з Коза Ностра, головною мафіозною мережею Сицилії. Вперше він був заарештований у 1984 році. Гамміно розшукувався за вбивство та інші злочини, пов’язані з мафією. У 1998 році його вдруге заарештували в Барселоні. Він відбував довічне ув’язнення у в’язниці Ребіббіа в Римі, коли в 2002 році йому вдалося втекти під час метушні.

Українські Національні Новини

Новини Світу