ukenru
gonkong-skasuvav-odin-iz-ostannikh-u-sviti-mandativ-na-nosinnya-maski-cherez-covid-19

Гонконг скасував один із останніх у світі мандатів на носіння маски через Covid-19

 • 1261964 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Гонконгці нарешті зможуть виходити з дому без маски з середи, майже через 1000 днів після введення мандату на пандемію, передає УНН посилаючись на Сіньхуа.

Деталі

Маски для особи більше не будуть потрібні в приміщенні, на вулиці або в громадському транспорті, оголосив уряд, скасувавши міру, яка стала пережитком у всьому світі.

Гонконг був одним із останніх місць на Землі, де носіння масок на вулиці було примусовим, а порушникам загрожували величезні штрафи.

Офіційні дані показують, що до кінця 2022 року Гонконг виписав більше 22 000 штрафів за порушення правил носіння масок і зібрав 111,56 млн гонконгських доларів у вигляді штрафів.

До минулого року більшість європейських країн, які запровадили правила носіння масок, скоротили їх скрізь, окрім літаків та деяких метро.

Доповнення

Азіатський суперник Гонконгу, Сінгапур, відмовився від масок для обличчя у приміщеннях у серпні, а Південна Корея зробила те саме у січні цього року.

На Тайвані люди знову могли дихати нефільтрованим повітрям у більшості районів із 20 лютого, і Макао став останнім доповненням після того, як у понеділок він відмовився від свого мандата.

Українські Національні Новини

Новини Світу