ukenru
goncharuk-vidreaguvav-na-zatrimannya-chinovnika-z-kabminu-na-khabari

Гончарук відреагував на затримання чиновника з Кабміну на хабарі

 • 34458 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Корупціонерам, які вимагають гроші від бізнесу, не місце в органах державної влади. Так Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук відреагував на повідомлення про затримання чиновника з Кабміну на хабарі у 2,5 млн грн, передає УНН.

"...оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіціі спільно з ДБР затримали начальника управління Секретаріату Кабінетів Міністрів України за вимагання та отримання від підприємця неправомірної вигоди у розмірі 2 мільйонів гривень.

Держслужбовця та його посередника затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру за ч. 3. ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії", - написав Гончарук.

Він нагадав, що у жовтні 2019 року уряд створив новий міжрегіональний підрозділ Національної поліції — Департамент стратегічних розслідувань. Його мета — зниження рівня злочинності по всій території України, системна боротьба з організованими формами злочинності, злочинними організаціями, кримінальними авторитетами і "злодіями в законі".

"Вдячний оперативникам ДСР за злагоджену та професійну роботу. Корупціонерам, які вимагають гроші від бізнесу, не місце в органах державної влади", - резюмував він.

Нагадаємо, слідчі затримали начальника одного із Управлінь Секретаріату Кабінету Міністрів України за вимагання та одержання 2,5 млн грн хабаря.

Як стало відомо УНН, на хабарі погорів начальник Управління адміністративних будинків господарсько-фінансового департаменту секретаріату Кабінету міністрів України Ігор Новосьол.

Українські Національні Новини

Політика