ukenru
golubovska-vaktsinatsiya-vid-gripu-ne-zakhistit-vid-covid-19

Голубовська: вакцинація від грипу не захистить від COVID-19

 • 12645 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Вакцинація від грипу не захистить від COVID-19, але захистить від тяжкого перебігу самого грипу. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомила інфекціоніст, заслужений лікар України Ольга Голубовська, передає УНН.

“Людина думає, що якщо він вакцинується від грипу, це буде захищати його від „ковіда“. Ні, звичайно, але вакцинація від грипу просто захистить людину від тяжкого перебігу самого грипу і так як у нас зараз найбільш напружений сезон, пов’язаний з коронавирусной інфекцією, і тому якась кількість людей буде хворіти і тим, і тим — це перше. Друге, у нас зростає кількість людей, які перехворіли „ковідом“, мають залишкові ураження легень досить серйозні, і, звичайно, якщо вони ще захворіють на грип, то їм треба себе захистити”, — розповіла лікар.

Нагадаємо, Ольга Голубовська заявляла, що вакцинуватися від грипу потрібно всім, але особливо тим, хто вже перехворів коронавірусом.

Так, за минулу добу в Україні на коронавірус захворіло 5590 осіб, було госпіталізовано 799 осіб. За останню добу в Україні зафіксовано 107 летальних випадків. Одужали при цьому 2137 пацієнтів. За весь час пандемії в Україні захворіло 276 177 осіб. Загалом одужали 118 699 пацієнтів, а летальних випадків в країні — 5 229.

Українські Національні Новини

Суспільство