ukenru
golubovska-nazvala-golovni-kroki-yaki-treba-zrobiti-u-borotbi-iz-covid-19

Голубовська назвала головні кроки, які треба зробити у боротьбі із COVID-19

 • 22826 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. У боротьбі з коронавірусом найголовніше – зробити прогноз на осінь. Також потрібно забезпечити доступ кожної людини до медичного закладу. Про це в інтерв’ю УНН розповіла лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська.

"Зараз найголовніше, коли цей карантин буде пом'якшуватися, з моєї точки зору, це робити прогноз на осінь. Прогноз, відразу скажу, зробити дуже складно…Хоча б прогноз з сьогоднішньої ситуації, з кількості хворих на сьогодні, все це проаналізувати разом з фахівцями і клініцистами", - сказала Голубовська.

За її словами, важливо виявити нульового пацієнта і виявити всіх контактних осіб.

"У пацієнта повинен бути доступ до якогось стаціонару, де він може отримати мінімальну кількість цієї допомоги…Зараз треба, щоб у кожному населеному пункті України, в тому числі і в глибинці, був якийсь доступ, доїзд до лікувальних установ", - додала лікар.

Також вона зазначила, що треба відшліфувати стандарти надання медичної допомоги на первинній ланці.

"У нас немає рекомендацій на сьогоднішній день для сімейних лікарів. І дуже важливо навчити особливостям в кожному куточку ті стаціонари, які будуть госпіталізувати цих пацієнтів", - підсумувала Голубовська.

Нагадаємо, за словами Голубовської, побудувати прогноз на осінь щодо коронавірусу можна шляхом проведення тестування у найбільш заражених містах та найменш заражених.

Українські Національні Новини

Суспільство