ukenru
golovnogo-dorozhnika-dnipropetrovschini-spiymali-na-makhinatsiyakh-iz-remontom-tras

Головного дорожника Дніпропетровщини спіймали на махінаціях із ремонтом трас

 • 10006 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Начальнику Служби автомобільних доріг у Дніпропетровської області повідомили про підозру у привласненні понад 1 мільйона гривень бюджетних коштів. Про це повідомила прес-служба прокуратури Дніпропетровської області, передає УНН.

"Прокуратурою Дніпропетровської області спільно зі співробітниками Управління захисту економіки в області ДЗЕ НП України в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом привласнення бюджетних коштів під час ремонту автомобільних доріг (ч.5 ст.191 КК України) викрито начальника Служби автомобільних доріг в області", – йдеться в повідомленні.

Установлено, що між Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області та ДП "Дніпропетровський облавтодор" ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" було укладено договір про надання останніми послуг з експлуатаційного утримання автомобільних доріг державного значення загального користування. При цьому чиновник, зловживаючи службовим становищем, здійснював тиск на своїх підлеглих та наказав їм підписати завідомо неправдиві офіційні документи – акти виконаних робіт. При цьому він достовірно знав, що зазначені у них роботи не виконувалися взагалі. Через це державі спричинено збитки у понад 1 мільйон гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці викрили крупну аферу з привласненням престижної столичної нерухомості

Посадовцю повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України – це привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем.

Крім цього, триває судовий розгляд у кримінальному провадженні, розпочатому стосовно директора ДП "Дніпропетровський облавтодор" ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України", його батька – заступника директора філії ДП "Дніпропетровський автодор", племінниці заступника – головного бухгалтера філії "Дніпропетровський автодор" та наближеної до них особи – начальника філії "Дніпропетровський автодор". Їх дії спричинили державі понад 3 млн грн збитків.

Нагадаємо, правоохоронці з'ясовують роль міського голови Ужгорода у можливому сприянні керівникам товариства, підозрюваних у привласненні коштів. У зв'язку з цим йому вручили підозру. Водночас у міськраді запевнили, що офіційна документація, яка підтверджує відсутність матеріальних збитків при реконструкції культурно-історичного центру "Совине гніздо", наявна. Суд взяв голову міськради під варту з правом внесення застави у 440 тисяч гривень. Згодом він вийшов під заставу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП