ukenru
golovniy-prapor-ukrayini-prispustili-cherez-khurtovinu

Головний прапор України приспустили через хуртовину

 • 17513 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Головний прапор України, що розташований на київських схилах, довелось приспустити через негоду і сильний снігопад. Про це заявив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп, передає УНН з посиланням на повідомлення пресслужби адміністрації.

Цитата:

"Як і попереджали синоптики, погодні умови погіршились – у Києві кілька днів триватимуть снігопади, підсилені вітром швидкістю до 12 м/с. Аби вберегти і не пошкодити прапор, ми його тимчасово приспустили", – повідомив Непоп.

Деталі

За даними КМДА, повністю спускати прапор не будуть, його приспустять на 10 метрів.

У КМДА нагадують, що на сьогодні споруда флагштока є найбільшою в Україні, його висота – майже 90 метрів, вага – 32 тонни. Розмір полотнища прапора – 16 на 24 метри.

Негода в Україні

Синоптики попереджали, що в Україні очікується погіршення погодних умов - на заході, півночі та у центральній частині очікується вітер і значний сніг.

Морози сягатимуть 20 градусів нижче нуля, менше лише на півдні та Прикарпатті - до 10 градусів морозу.

На ранок понеділка, 8 лютого, сніжило у 18 областях, подекуди намело до 15 см снігу, у Миколаївській області - сніг з дощем. І така погода впродовж доби продовжиться. У Львівській області вже вводили низку обмежень на рух вантажівок.

Станом на 16:00 понеділка по Україні спостерігався невеликий сніг у частині областей, частина доріг залишається перекритою.

Українські Національні Новини

Київ