ukenru
golovniy-onkolog-ukrayini-zub-v-radi-dast-noviy-poshtovkh-rozvitku-meditsini-v-ukrayini

Головний онколог України: Зуб в Раді дасть новий поштовх розвитку медицини в державі

 • 53771 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Лікаря онколога Валерія Зуба, який балотується в народні депутати по 209-му округу, багато хто готовий підтримати. Адже хто, як не він, буде лобіювати інтереси вітчизняної медицини в парламенті. Таку думку в коментарі УНН висловив доктор медичних наук, професор, експерт Міністерства охорони здоров'я України, головний онколог Олексій Ковальов.

Медична спільнота знає Зуба як професійного, діяльного й ефективного менеджера, зазначив Ковальов.

"Сьогодні він очолює Чернігівський онкодиспансер. Так, йому дістався не найгірший диспансер, він і раніше був одним з провідних в Україні. Але коли Зуб почав керувати колективом - ми протягом кількох місяців побачили результат його роботи.

Я коментую від себе, але впевнений, що мою думку поділяють всі онкологи України, які знаю Зуба", - сказав він.

На посаді генерального директора КНП "Чернігівський медичний центр сучасної онкології" Зуб проявив себе ефективним менеджером, продовжив Ковальов.

"Він довів усім, що позитивне мислення переважає над деструктивним, яке є властивим у нас в Україні. Приклад тому - лінійний прискорювач, який був встановлений і до сьогодні прекрасно працює. Це - мегапроект для України, адже ми всі прекрасно розуміємо, що впровадити його в нашій країні - ой як не просто. Але йому це вдалося.

Крім лінійного прискорювача, в Чернігівському диспансері виконуються прекрасні онкохірургічні операції - і на молочній залозі, і на шлунково-кишковому тракті. Там діє прекрасна школа хіміотерапевтів - сучасні методи, підходи, засновані на молекулярному профілюванні пухлини. Тобто - цей диспансер є одним із прикладів для всіх інших лікувальних установ України. Безумовно, це заслуга Зуба і його колективу", - поінформував професор.

У складі оновленої Ради Зуб міг би дати новий виток для розвитку вітчизняної галузі охорони здоров'я, вважає Ковальов.

"Таких професіоналів, як Зуб, нам сьогодні дуже не вистачає в країні. І в парламенті в тому числі. Він не тільки міг би відстоювати інтереси нашої української онкології, а й дати новий напрям для розвитку галузі охорони здоров'я в Україні. А оскільки Зуб є представником відносного молодого покоління, з новими підходами - ми покладаємо на нього великі надії", - резюмував він.

Нагадаємо, Валерій Зуб балотується в народні депутати від партії "Слуга народу" по 209 округу (Чернігівська область)
Раніше про підтримку кандидатури Зуба на парламентських виборах заявив екс-міністр з питань охорони здоров'я Василь Князевич.

Українські Національні Новини

Політика