ukenru
golovniy-diplomat-yes-povidomiv-chi-isnuye-zagroza-dlya-bezvizu-ukrayini

Головний дипломат ЄС повідомив, чи існує загроза для безвізу України

 • 15386 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Євросоюз має відповідний механізм, у рамках якого готуються регулярні звіти щодо дотримання всіх вимог країнами, що мають безвізовий режим з ЄС. Україна, відповідно до останнього звіту, відповідає усім орієнтирам. Про це сказав на брифінгу у Києві у вівторок Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель, передає корреспондент УНН.

"Що стосується припинення безвізового режиму: у ЄС є відповідний механізм, у рамках якого готуються регулярні звіти щодо дотримання всіх вимог. Останній такий звіт був датований 20 липня 2020 року і відповідно до цього звіту було підтверджено, що Україна відповідає усім орієнтирам, повязаним з безвізовим режимом. До цього дня так і є, це було підтверджено", - сказав Боррель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС: Україна не отримувала від ЄС сигналу щодо перегляду безвізу.

"У той же час, наголошувалось на важливості подальшої ефективної і незалежної роботи антикорупційних органів і уникнення політизації правоохоронних органів", - додав він.

Нагадаємо, Верховна рада минулого тижня підтримала проект постанови №4104 про визначення представників Верховної Ради України до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Після цього міжнародні дипломати заявили, що комісія повинна розпочати прозорий процес, в основі якого — доброчесність та заслуги кандидатів. Від цього буде залежати подальша підтримка ЄС і США.

Як повідомляв УНН, депутат Європарламенту, член комітету із закордонних справ Віола фон Крамон заявила, що через ситуацію навколо призначення нового керівника САП, Україна ризикує втратити безвізовий режим та фінансову допомогу від ЄС.

Українські Національні Новини

Політика