ukenru
golovnim-negativnim-trendom-v-2017-rotsi-v-ukrayini-stalo-obmezhennya-svobodi-slova-hrw

Головним негативним трендом у 2017 році в Україні стало обмеження свободи слова - HRW

 • 15597 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Найголовнішим негативним трендом в 2017 році в Україні, за винятком ситуації на Сході країни, стало погіршення рівня свободи вираження думок, асоціацій і свободи ЗМІ. Про це під час прес-конференції заявила директор і дослідник Human Hights Watch в Україні Таня Купер, передає УНН.

"За винятком ситуації на Сході країни, найголовнішим негативним трендом в 2017 році в Україні стало погіршення рівня свободи вираження думок, асоціацій і свободи ЗМІ", - сказала вона.

Купер зазначила, що уряд України, посилаючись на необхідність протистояти російській агресії на Донеччині, а так само антиукраїнській пропаганді, зробив в минулому році низку кроків щодо обмеження цих свобод. Наприклад у березні минулого року Президент Порошенко підписав закон, який зобов'язує активістів і журналістів, які розслідують факти корупції, публічно декларувати особисте майно за аналогією з держчиновниками. Президент пізніше вніс кілька поправок, знімаючи Обов'язок декларування, але додавши необґрунтовану звітність для всіх громадських організацій і осіб, які з ними співпрацюють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ видворила з України російську журналістку Нерсесян

Крім того, зазначила Купер, влада в Україні так і не зробила реальних кроків з розслідування діяльності проурядового сайту "Миротворець", а деякі посадові особи в Україні публічно виступали на підтримку адміністрації цього ресурсу.

У липні і серпні минулого року СБУ, за нібито антиукраїнську пропаганду, кілька іноземних журналістів були вислані з країни, інші не отримали дозвіл на в'їзд, в тому числі кілька журналістів з Росії і двоє з Іспанії.

Убивство в 2016 році журналіста Павла Шеремета залишається нерозкритим, як і напад у тому ж році на телеканал "Інтер", який має репутацію проросійського, додала директор і дослідник Human Hights Watch в Україні.

Українські Національні Новини

Суспільство