ukenru
golovi-silradi-ogolosheno-pidozru-cherez-uchast-u-psevdoreferendumi-2014-roku

Голові сільради оголошено підозру через участь у псевдореферендумі 2014 року

 • 7377 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. На Луганщині голові сільради оголошено підозру через участь у псевдореферендумі навесні 2014 року. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Луганської області.

Зазначається, що прокурор Луганської області Володимир Янко 19 квітня повідомив про підозру голові Теплівської сільської ради Станично-Луганського району Луганської області у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (вчинення умисних дій, направлених на зміну меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України, повторно за попередньою змовою групою осіб).

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказана особа, перебуваючи на посаді голови сільської ради, добровільно вступила в злочинну змову з особами, які організували "виборчу дільницю" для проведення так званого "референдуму" навесні 2014 року.

Напередодні проведення псевдореферендуму підозрювана надала приміщення Теплівської сільської ради для проведення цього "референдуму", видала столи для роботи "членів комісії", скриньки та кабінки для голосування місцевих мешканців.

За даними прокуратури, 11 травня 2014 року жінка отримала від невстановлених осіб "виборчі бюлетені" та списки виборців. У подальшому жінка контролювала хід проведення незаконного "референдуму" та роботу "виборчої комісії".

Потім результати голосування передали представникам так званої центральної виборчої комісії "Луганської народної республіки" для оголошення результатів "референдуму" з метою відокремлення території Луганської області від території України.

Наразі триває досудове розслідування. Жінці загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, мешканку Луганщини засудили, але звільнили від відбування покарання, за участь у "референдумі ЛНР".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП