ukenru
golovi-mzs-nimechchini-ta-rosiyi-sogodni-obgovoryat-pitannya-ukrayini

Голови МЗС Німеччини та Росії сьогодні обговорять питання України

 • 7773 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. Досягти миру в Європі неможливо без діалогу з російською стороною. Про це заявив голова МЗС ФРН Гайко Маас перед початком німецько-російського форуму "Петербурзький діалог" в Німеччині, де він збирається обговорити з російським колегою Сергієм Лавровим питання України, передає УНН з посиланням на Münchner Merkur.

"Без Москви ми не відповімо на нагальні питання світової політики, і ми досягнемо міцного миру в Європі, лише якщо будемо працювати разом", - заявив Маас у четвер.

Саме тому, за його словами, він радий майбутній зустрічі зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим.

Форум пройде в четвер і п'ятницю. У перший день очікується зустріч Мааса і Лаврова. Двоє міністрів беруть участь у форумі вперше з початку конфлікту на Донбасі, пише видання.

Раніше голова МЗС ФРН оголосив, що хоче поговорити з Лавровим про збереження ядерної угоди з Іраном, про майбутній контроль над озброєннями і ситуацію на сході України.

"На Донбасі ми недавно побачили найменший проблиск надії. Щоб ці позитивні сигнали нарешті вказали шлях до миру, Росія повинна зробити конструктивний внесок", - сказав Маас.

Окрім того, однією з тем "Петербурзького діалогу" є енергетична політика Німеччини і Росії. Обидві країни співпрацюють у таких областях, як спірний газопровід "Північний потік-2".

За словами Лаврова, будівництво трубопроводу йде за планом.

"Трубопровід дозволить поставляти природний газ, необхідний європейським країнам, за рахунок ресурсів газу на півночі Росії за найкоротшим маршрутом... Завзяті спроби деяких сил заблокувати цей проект і перешкодити йому є дивними", - заявив міністр закордонних справ Росії.

Як повідомляв УНН, Лавров вважає політизованою позицію Данії щодо "Північного потоку-2".

Проект газопроводу "Північний потік-2" потрапив під критику США і низки країн Східної Європи і Балтії, які побоюються, що це збільшить залежність ЄС від російського газу.

Українські Національні Новини

Політика