ukenru
golovi-mzs-nimechchini-i-ukrayini-obgovoryat-rosiysku-agresiyu-na-mori

Голови МЗС Німеччини і України обговорять російську агресію на морі

 • 6978 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Головною темою переговорів Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з Федеральним Міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом, які відбудуться завтра у Києві, стане взаємодія двох держав з метою протидії російській агресії. Міністри також обговорять шляхи посилення тиску на Росію з метою розблокування судноплавства в акваторії Чорного та Азовського морів, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби МЗС.

"Головною темою буде поглиблення взаємодії України та ФРН з метою протидії російській агресії, зокрема разом з Францією у рамках нормандського формату, у тому числі шляхи посилення тиску на Росію з метою розблокування судноплавства в акваторії Чорного та Азовського морів, а також подальші зусилля з метою звільнення українських громадян з російського полону та ув’язнення", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Клімкін та Маас обговорять також питання двосторонньої співпраці на тлі якісного зростання показників економічної та інвестиційної взаємодії двох країн, а також проблематику енергетичної безпеки в Європі.

Нагадаємо, 18 січня відбудеться робочий візит у Росію міністра закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина Хайко Мааса, під час якого політик зустрінеться з російським колегою Сергієм Лавровим. На зустрічі буде порушено питання про Договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, конфлікт в Сирії і ситуацію в Україні.

Українські Національні Новини

Політика