ukenru
golova-yevrokomisiyi-yes-chas-podumati-pro-obovyazkovu-vaktsinatsiyu

Голова Єврокомісії: ЄС час подумати про обов'язкову вакцинацію

 • 17996 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Країни Євросоюзу повинні обговорити питання про обов'язкову вакцинацію від COVID-19, заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн в середу на пресконференції в Брюсселі, повідомляє УНН.

Водночас голова Єврокомісії підкреслила, що таке рішення уряд кожної країни буде ухвалювати самостійно. І що не їй давати рекомендації, але вона висловила свою думку.

Цитата:

"Так, є дуже маленькі діти або люди з медичними протипоказаннями, які не можуть вакцинуватися, але переважна більшість може. Тому я думаю, що було б зрозуміло і доречно вести зараз дискусію, як ми можемо заохочувати і потенційно думати про обов'язкову вакцинацію в ЄС. Це вимагає обговорення. Це вимагає загального підходу. Але я вважаю, що це дискусія, яку потрібно вести", - сказала фон дер Ляєн.

Деталі

За її словами, зараз вакциновано 77% дорослого населення ЄС, або 66% всіх жителів країн блоку. Це означає, що більше третини європейців залишаються незахищеними, а населення ЄС - 450 мільйонів.

Додамо

В Україні діє обов'язкова вакцинація від COVID-19 для деяких категорій працівників. І з 9 грудня в Україні обов'язкова вакцинація розширюється на нові категорії працівників.

Українські Національні Новини

Новини Світу