ukenru
golova-yevrokomisiyi-prigrozila-rf-novimi-sanktsiyami-pered-rozmovoyu-baydena-z-putinim

Перед розмовою Байдена з Путіним: голова Єврокомісії пригрозила РФ новими санкціями

 • 16403 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. ЄС готовий розширювати існуючий режим санкцій і ввести нові заходи у разі агресії проти України. Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, виступаючи з промовою на щорічній конференції послів, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Ми повинні говорити про російські військові пересування та їх масоване нарощування вздовж східного кордону України. Я хочу ще раз підкреслити повну і непохитну підтримку України з боку ЄС перед обличчям цієї агресії проти її територіальної цілісності і суверенітету", — сказала голова ЄК.

Деталі

За її словами, в Єврокомісії також спостерігають "кричущу спробу залякати" уряд Молдови шляхом маніпулювання поставками газу під час зростання цін на енергоносії.

"Ми повинні захистити наші суспільства і демократії від такого роду цинічної геополітичної гри. І Європейський Союз буде належним чином реагувати на будь-які подальші агресії, включаючи порушення міжнародного права і будь-які інші зловмисні дії, вжиті проти нас або наших сусідів, включаючи Україну. Ця відповідь прийме форму рішучого нарощування і розширення існуючих режимів санкцій. І до того ж ми готові вжити додаткових обмежувальних заходів", - підкреслила фон дер Ляєн.

За її словами, ЄС буде робити це узгоджено зі своїми країнами-однодумцями.

"Щоб було зрозуміло, ми воліли б конструктивно взаємодіяти з Москвою. Але це залежить від них. І наразі саме усвідомлений вибір і агресивні дії Росії продовжують дестабілізувати безпеку в Європі", — додала президент Єврокомісії.

Нагадаємо, президент США Джо Байден і президент РФ Володимир Путін проведуть переговори 7 грудня.

Контекст

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Повідомлялося, що президент США Джо Байден зараз зважує можливість введення широкого спектру санкцій проти Росії, покликаних утримати президента Росії Володимира Путіна від вторгнення в Україну.

Українські Національні Новини

Політика