ukenru
golova-yevrogrupi-gretsiyi-sche-varto-bagato-zrobiti-schodo-reform

Голова Єврогрупи: Греції ще варто багато зробити щодо реформ

 • 8627 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Греція має виконати ще багато технічної роботи щодо масштабних реформ в країні, зокрема, що стосуються податкової, пенсійної систем, ринку праці. Про це заявив міністр фінансів Нідерландів, голова Єврогрупи Йєрун Дейсселблум перед засіданням Ради ЄС з економічних і фінансових питань, передає УНН.

Напередодні міністри фінансів єврозони вирішили направити експертів до Афін, щоб домовитися про угоду з грецькою владою щодо податкової, трудової та пенсійної реформ.

На запитання, коли інституції повернуться до Греції, Й.Дейсселблум заявив: "Це залежить від них. Я думаю, що найближчими днями. Але вони повернуться".

"Досі потрібно багато чого зробити, як я і казав, щодо податкової, пенсійної систем, ринку праці. Це масштабні реформи, і я думаю, Афінам потрібно зробити ще багато технічної роботи. Тож, якомога швидше, але якоїсь нагальності немає. У грецького уряду немає проблем з ліквідністю", - відповів він на запитання, коли очікувати другого перегляду програми порятунку Греції у 86 млрд євро.

На запитання щодо того, щодо Греції робити з фіскальним простором, голова Єврогрупи додав: "Від грецького уряду залежить, як реінвестувати фіскальний простір, і вони будуть говорити про це з інституціями і повернутися з інвестиційним пакетом або позитивним пакетом з використанням цього фіскального простору. Вирішення (питання - ред.), яким чином вони повинні витратити ці гроші, не до мене".

Нагадаємо, у грудні минулого року міністри фінансів єврозони призупинили заходи для полегшення боргового тягаря Греції.

Українські Національні Новини

Новини Світу