ukenru
golova-smm-obsye-zaklikav-rozvivati-dosyagnutiy-uspikh-iz-rozvedennya-sil-na-donbasi

Голова СММ ОБСЄ закликав "розвивати досягнутий успіх" із розведення сил на Донбасі

 • 7688 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Яшар Халіт Чевік заявив, що розведення в районі Станиці Луганській є позитивним крок на шляху до розведення сил уздовж всієї лінії зіткнення. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Радіо Свобода" і СММ ОБСЄ.

Характеризуючи розведення сил у Станиці Луганській Чевік зазначив, що «зараз важливо закріпити і розвивати досягнутий успіх».

«Ситуація уздовж лінії зіткнення залишається напруженою і мінливою. Для стабілізації ситуації з безпекою і гарантування захисту цивільного населення вкрай важливо повністю відвести важке озброєння і провести розмінування. За відсутності цих кроків мирні жителі і далі будуть гинути і зазнавати поранень», – сказав він у Відні.

Нагадаємо, 30 червня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила, що бойовики повідомили про відведення сил від Станиці Луганської. 26 червня українські військові відійшли з однієї з позицій перед КПВВ у Станиці Луганській.

У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ підтвердили готовність «контролювати та перевіряти процес розведення з обох сторін лінії розмежування».

Українські Національні Новини

Суспільство