golova-pentagonu-zaklikav-rf-pripiniti-bezvidpovidalnu-povedinku-u-siriyi-pislya-udaru-po-dronu

Голова Пентагону закликав рф припинити "безвідповідальну поведінку" у Сирії після удару по дрону

 • 531305 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Міністр оборони США Ллойд Остін у суботу закликав росію дотримуватися законів неба та припинити «безвідповідальну поведінку», коли його запитали про атаки рф на американські безпілотники в Сирії, пише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

"Ми закликаємо російське керівництво переконатися, що воно дає своїм військам вказівки дотримуватися законів неба і переконатися, що вони припинили цю безвідповідальну поведінку", - сказав Остін, відповідаючи на запитання про інцидент на пресконференції в Брісбені в Австралії.

Деталі

Остін та держсекретар США Ентоні Блінкен перебувають в Австралії на щорічній зустрічі між Австралією та США (AUSMIN).

"Ми продовжимо взаємодіяти, використовуючи встановлені канали, щоб передати наше занепокоєння, і ми продовжимо за необхідності залучати найвище керівництво. Але знову ж таки ми продовжимо працювати, як ми завжди працювали в повітряному просторі, і ми захищатимемо наші інтереси та наші ресурси", - сказав Остін.

Доповнення

Американські військові заявили, що безпілотник MQ-9 над Сирією було «серйозно» пошкоджено, коли в нього на початку цього тижня потрапила ракета російського винищувача, що стало останнім у серії зіткнень між російськими та американськими військовими літаками у регіоні.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Кабмін визначив, скільки триватиме 2023/2024 навчальний рік

     • 1113860 переглядiв

    Грозові дощі та до 30° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 426852 переглядiв

    Окупанти на Донеччині поранили одного цивільного

     • 318052 переглядiв