ukenru
golova-pentagonu-rosiya-namagayetsya-rozbiti-svitovi-alyansi

Голова Пентагону: Росія намагається "розбити" світові альянси

 • 8464 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив у вівторок, що криза в Катарі може стати ознакою того, що Росія "намагається розбити будь-який багатосторонній альянс". Про це УНН повідомляє з посиланням на The Hill.

Сенатор Елізабет Уоррен під час слухань комітету сенату США з питань збройних сил у вівторок заявила, що не хоче просити Дж.Меттіса розкривати секретну інформацію, але попросила його припустити, чи є новини про те, що Росія зламала державне інформаційне агентство Катару і оприлюднила "фейкову" новину, є достовірними і прокоментувати можливі мотиви Росії.

"Я вважаю, що порушення міжнародного порядку - це те, про що Росія, недалекоглядно, думає, що працює в її інтересах", - сказав Дж.Меттіс під час слухань.

"Я думаю, що ні, але я не можу говорити за них. Я думаю, що те, що ви бачите, - це триваюче поширення загроз не лише для нашої власної країни, не лише для демократичної Західної Європи, вони намагаються розбити будь-який багатосторонній альянс, я думаю, що є стабілізуючим впливом в світі", - додав голова Пентагону.

Минулого тижня група країн, очолювана Саудівською Аравією, порвала дипломатичні відносини з Катаром і закрила всі кордони з країною. Країни звинувачують Катар в підтримці тероризму, звинувачення Доха заперечує.

Катар загалом вважає головною причиною кризи роботу хакерів і "фейкову" історію щодо спірних заяв лідера країни. За повідомленнями, офіційні особи США вважають, що хакерський злом був здійснений Росією.

Нагадаємо, президент США Д.Трамп звинуватив Катар у фінансуванні тероризму.

Українські Національні Новини

Новини Світу