ukenru
golova-oboroni-indiyi-zaginuv-vnaslidok-padinnya-vertolota

Голова оборони Індії загинув внаслідок падіння вертольота

 • 17818 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Голова оборони Індії генерал Біпін Рават загинув у результаті падіння вертольота в штаті Тамілнад на півдні країни, повідомляє УНН з посиланням на інформацію ВПС Індії.

Цитата:

"З глибоким жалем було встановлено, що генерал Біпін Рават, пані Мадхуліка Рават і ще 11 осіб на борту загинули в результаті нещасного випадку", - повідомили в середу в Twitter ВВС Індії.

Зазначено також, що є вцілілий - капітан Варун Сінгх з коледжу, куди літав вертоліт. Він отримав травми і наразі проходить лікування у військовому госпіталі Веллінгтона.

Доповнення

За даними Al Jazeera, Біпін Рават - перший начальник штабу оборони Індії, посада, яку уряд Індії заснував у 2019 році, і яку він обійняв минулого року після відставки з посади головнокомандувача. Вважається, що він близький до прем'єр-міністра Нарендрі Моді та є радником міністерства оборони. Рават походить з родини військового, де кілька поколінь служили в індійських збройних силах.

Генерал, за плечима якого чотири десятиліття служби, командував військами в підконтрольній Індії частині Кашміру та вздовж Лінії фактичного контролю - демаркаційної лінії між Індією і Китаєм. Йому приписують скорочення збройних конфліктів на північно-східному кордоні Індії та керівництво транскордонною протиповстанською операцією у сусідній М'янмі, пише Al Jazeera.

#WATCH| Latest visuals from the spot (between Coimbatore and Sulur) where a military chopper crashed in Tamil Nadu. CDS Gen Bipin Rawat, his staff and some family members were in the chopper.

(Video Source: Locals involved in search and rescue operation)pic.twitter.com/YkBVlzsk1J

— ANI (@ANI)December 8, 2021

Українські Національні Новини

Новини Світу