ukenru
golova-nbu-perervav-zakordonne-vidryadzhennya-cherez-zatrimannya-sluzhbovtsiv-banku

Голова НБУ перервав закордонне відрядження через затримання службовців банку

 • 17538 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Голова Національного банку Яків Смолій перервав службове закордонне відрядження та повертається в Україну у зв'язку з затриманням НАБУ колишніх та діючих чиновників НБУ в рамках справи про заволодіння 1,2 мільярда гривень кредиту, наданого ПАТ "ВіЕйБі Банк". Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу НБУ у Facebook.

"Пресслужба Національного банку повідомляє, що жоден з членів Правління та директорів департаментів Національного банку не був затриманий під час здійснюваних антикорупційними органами слідчих дій щодо обставин видачі стабілізаційного кредиту у 2014 році ПАТ "ВіЕйБі Банк". Водночас Голова Національного банку Яків Смолій перервав службове закордонне відрядження та повертається до України", - йдеться в повідомленні.

Також у Нацбанку додали, що обурені врученням підозри експершому заступнику голови НБУ Олександру Писаруку.

Окрім того, вони охарактеризували Писарука, як професійного банкіра з бездоганною репутацією.

"Як оцінили і в МВФ, де він працював останні три роки, і в міжнародній та вітчизняній банківській спільноті, де наш колега працював 16 років до призначення у НБУ і останній місяць", - зазначається в повідомленні.

Національний банк нагадує, що рішення в НБУ ухвалюються колегіально, що унеможливлює визначальний вплив однієї особи на процес ухвалення таких рішень.

Нагадаємо, вісьмом колишнім та чинним службовим особам Національного банку України, ПАТ "ВіЕйБі Банк" та службовцям приватного сектору повідомлено про підозру у заволодінні грошовими коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку в сумі 1,2 млрд грн.

Українські Національні Новини

Політика