golova-mzs-ukrayini-vidreaguvav-na-peregovori-baydena-ta-putina-vidkrito-shlyakh-do-deeskalatsiyi

Голова МЗС України відреагував на переговори Байдена та Путіна: відкрито шлях до деескалації

 • 44162 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Переговори між президентом США Джо Байденом і президентом Росії Володимиром Путіним зробили можливими "стримування і деескалацію". Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в середу агентству Reuters, пише УНН.

Цитата:

“Сам по собі контакт служить як стримування і деескалація (...) Ми цінуємо вирішальну дипломатичну участь США в зусиллях з повернення Росії за стіл переговорів", - сказав Кулеба.

Деталі

Повідомляється, що міністр привітав зусилля США посадити Росію за стіл переговорів. Але при цьому він додав, що пріоритетом є розробка пакету заходів зі стримування, щоб запобігти подальшій військовій ескалації Москви.

Кулеба також сказав, що він упевнений, що "Путін почув декілька дуже чітких і сильних сигналів щодо ескалації Росії на кордоні з Україною і в регіоні".

Щодо контакту Байдена з Президентом України Володимиром Зеленським у четвер, дипломат зазначив, що переговори дозволять двом лідерам обговорити подальші кроки щодо стримування Росії і способи пожвавлення "нормандського формату".

"Наразі, коли ми бачимо явну відсутність конструктивності з російської сторони, головним пріоритетом є ефективна реалізація всеосяжного пакету стримування, щоб демотивувати Росію від подальшої військової ескалації", — сказав Кулеба.

Доповнення

7 грудня президенти Росії і США Володимир Путін і Джо Байден провели двосторонні переговори у форматі телемосту.

Джо Байден сказав Володимиру Путіну, що у разі вторгнення РФ в Україну, Сполучені Штати зміцнять східний фланг НАТО, а також нададуть Києву більше військової допомоги.

9 грудня Джо Байден зідзвониться з українським лідером Володимиром Зеленським.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський підписав закон про тисячу за вакцинацію

     • 23809 переглядiв