ukenru
golova-mzs-ugorschini-obgovoriv-zakon-pro-osvitu-z-novosad-pro-scho-domovilisya

Голова МЗС Угорщини обговорив закон про освіту з Новосад: про що домовилися

 • 16554 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорської Республіки Петер Сіярто провів зустріч з міністром освіти і науки України Ганною Новосад та зробив їй дві пропозиції в контексті закону про освіту. Про це він сказав на спільному брифінгу з віце-прем’єр-міністром з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою, передає кореспондент УНН.

"Безсумнівно, у наших двосторонніх контактах є одне досить складне питання – це стосується закону про освіту. Тому я дуже вдячний, що сьогодні мав змогу зустрітись з міністром Кулебою, а також з міністром освіти", - сказав міністр.

З його слів, Угорщина розуміє прагнення України, щоб всі її громадяни розмовляли українською мовою.

"А ми бажаємо, щоб угорці, які проживають на Закарпатті, мали змогу зберегти свою рідну мову. І ми вважаємо, що ці дві мети одноразово можна досягти. Нам здається, що це питання методологічного характеру, тому ми зробили дві пропозиції, і я попросив пані міністра освіти, щоб Україна продумала ці пропозиції. Ми домовились про те, що пані міністр терміново прийме у себе представників спілки педагогів Закарпаття, і в результаті цих переговорів буде досягнуте рішення", - додав Сіярто.

Нагадаємо, напередодні в уряді повідомили про зустріч Сіярто і Кулеби у п’ятницю, 7 лютого.

Українські Національні Новини

Політика