ukenru
golova-mzs-turechchini-zbirayetsya-na-miting-u-gamburzi-popri-zakrittya-mistsya-dlya-vistupu

Голова МЗС Туреччини збирається на мітинг у Гамбурзі попри закриття місця для виступу

 • 6322 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Міністр закордонних справ Туреччини заявив, що не скасує запланований мітинг з турецькими виборцями в Німеччині у вівторок, незважаючи на те, що місцева влада закрила це місце, що призвело до розростання напруженості між двома союзниками по НАТО в зв'язку з кампанією з проведення референдуму в Туреччині, передає УНН з посиланням на Reuters.

"Я вийду, ніхто мене не зупинить", - сказав М.Чавушоглу в інтерв'ю після того, як офіційний представник міста в Гамбурзі заявив, що центр, де планував виступити міністр, був закритий, тому що в ньому не було системи оповіщення про пожежу.

"Вони намагаються скасувати всі наші програми, здійснюючи безпрецедентний в історії тиск ... Вони чинять тиск на приватні об'єкти і весільні зали, щоб скасувати домовленості", - сказав М.Чавушоглу.

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган звинуватив Берлін у "фашистських діях" після того, як місцева влада в Німеччині скасувала дозвіл на проведення трьох інших акцій на підтримку планів щодо змін до конституції Туреччини, що надасть йому більших повноважень.

На минулому тижні влада Німеччини відкликала дозвіл на мітинги турецьких громадян в німецьких містах на підтримку змін до конституції. Берлін каже, що мітинги були скасовані з міркувань безпеки.

Нагадаємо, голова МЗС ФРН закликав до нормалізації відносин із Туреччиною.

Українські Національні Новини

Новини Світу