ukenru
golova-mzs-litvi-vidpoviv-na-zayavi-lukashenka-tse-reaktsiya-na-situatsiyu-neadekvatnoyi-lyudini

Голова МЗС Литви відповів на заяви Лукашенка: це реакція на ситуацію неадекватної людини

 • 13277 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Заяви президента Білорусі Олександра Лукашенка про закриття кордонів і зміцнення їх контролю - це неадекватна реакція. Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, передає УНН з посиланням на Delfi.

"Такі заяви вже були і до цього - про те, що тягачі будуть спрямовані в інші порти, потім послідувало уточнення, що це буде, якщо Росія запропонує такі ж умови і т.д. Я думаю, і зараз треба почекати, подивитися, що це значить - закриття кордонів для вантажів, людей або щось ще", - сказав у п'ятницю голова МЗС Литви.

Він зазначив, що економіка сусідньої країни перебуває "на межі банкрутства", тому всі подібні кроки треба робити виважено і відповідально, інакше вони принесуть шкоди самій Білорусі.

У Лінкявічюса занепокоєння викликала заява про перекидання армії до кордонів. "Були заяви, що пів армії кинуто на охорону кордонів з Заходом, здається, що звідси хтось загрожує, хтось збирається нападати. Це реакція на ситуацію неадекватної людини", - зазначив Лінкявічюс.

Зазначається, що очільник Литовської служби охорони держкордону Рустам Любаєв в п'ятницю вранці сказав, що рух через кордон з Білоруссю проводить у режимі, як і було раніше.

Лукашенко в четвер увечері заявив, що закриває кордони з Литвою та Польщею і підсилює контроль на кордоні з Україною. Крім того, він заявив, що перекине "половину армії" на зміцнення західних кордонів.

Українські Національні Новини

Новини Світу