ukenru
golova-medzhlisu-pro-zvilnennya-umerova-i-chiygoza-putin-rozrakhovuye-na-seryozni-bonusi

Голова Меджлісу про звільнення Умерова і Чийгоза: Путін розраховує на серйозні бонуси

 • 17431 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров виключив наявність умов з боку РФ для звільнення політв’язнів Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза, але зазначив, що президент Росії Путін розраховує на серйозні бонуси. Про це він заявив на брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Я відкидаю, що вони (РФ – ред.) поставили перед звільненням певні умови. Вони (умови – ред.) були на певному етапі протягом двох тижнів, але вони всі були неприйняті і наші люди достойно пройшли два тижні",- сказав Чубаров, додавши, що ще уточнюватиме, чи дійсно були якісь умови звільнення політв’язнів.

За його словами, Росія вимагала від Умерова та Чийгоза "покаяння, прохання про помилування і визнання".

"Я думаю, що Путін розраховує на серйозні бонуси. Він, як завжди, намагається звільненням однієї людини прикрити вбивства тисяч", - підкреслив Чубаров.

У свою чергу перший заступник голови ВР Ірина Геращенко заявила, що таким чином РФ "намагається виторгувати пом’якшення санкцій і повернення до ПАРЄ".

"Там зараз іде дуже серйозна боротьба про повернення російської делегації без передумов, без виконання резолюцій ПАСЕ", - додала вона.

Нагадаємо, Чийгоза і Умерова в РФ звільнили і передали Туреччині.

Як повідомляв УНН, заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз проходять медичне обстеження в Туреччині і сьогодні їх прибуття в Україну не очікується.

Українські Національні Новини

Політика