ukenru
golokost-premyer-ministr-polschi-zvinuvativ-putina-u-budivnitstvi-novikh-taboriv

Голокост: прем'єр-міністр Польщі звинуватив путіна у будівництві "нових таборів"

 • 1248984 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у п'ятницю скористався нагодою Дня пам'яті жертв Голокосту, щоб звинуватити путіна у будівництві "нових таборів" під час війни проти України, передає УНН.

Цитата

"У річницю звільнення нацистського німецького табору смерті Освенцим-Біркенау давайте згадаємо, що на схід від нас путін будує нові табори", - написав Моравецький у Facebook.

"Солідарність та послідовна підтримка України є ефективними способами гарантувати, що історія не повторить повне коло", - додав він.

Деталі

Польща у п'ятницю відзначила 78-у річницю звільнення Освенцима-Біркенау на місці колишнього табору у південному польському місті Освенцим.

Серед учасників були релігійні лідери, які пережили Голокост та Дуглас Емхофф, чоловік віце-президента США Камали Харріс.

Музей Освенцима раніше заявив, що росію не було запрошено на поминки цього року через її "агресію проти вільної та незалежної України".

Музей засудив російський наступ як "варварський акт" у день, коли росія вторглася до України 24 лютого минулого року.

Додамо

Освенцим-Біркенау став символом геноциду нацистською Німеччиною шести мільйонів європейських євреїв, один мільйон з яких загинув у таборах між 1940 та 1945 роками разом із більш ніж 100 000 неєвреїв.

Українські Національні Новини

Новини Світу