ukenru
globalna-aktsiya-na-pidtrimku-sentsova-startuye-u-sviti

Глобальна акція на підтримку Сенцова стартує у світі

 • 9239 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Група активістів зі звільнення у Росії українських політичних в’язнів оголосила на 1 та 2 червня глобальну акцію зі звільнення українського кінорежисера, кримчанина Олега Сенцова. Про це повідомили організатори акції #SaveOlegSentsov у соцмережах Twitter і Facebook, передає УНН.

“Визначені дати глобальної акції #SaveOlegSentsov. Це 1 і 2 червня. У різних містах по всьому світу ми виставимо червону картку режиму Путіна, який незаконно утримує людей за ґратами. Кремль, який готується до прийому чемпіонату світу з футболу, має звільнити Олега Сенцова та інших”, — ідеться в повідомленні активістів у мережі Twitter.

Активісти, які вимагають від уряду Росії звільнити українського кінорежисера, кримчанина Олега Сенцова, оголосили про план своїх дій перед чемпіонатом світу з футболу, який Росія збирається приймати з 14 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада Москви відмовила у проведенні акції на підтримку Сенцова

“Олег Сенцов поставив на кін своє власне життя. Він вимагає звільнення усіх українських заручників Кремля. До цього часу оголосив безстрокове голодування. Давайте об’єднаємо зусилля, щоб донести його вимогу до світу!” — закликали активісти на своїй Facebook-сторінці.

Нагадаємо, 16 травня 2018 року адвокат Сенцова повідомив, що його підзахисний оголосив безстрокове голодування. У такий спосіб Олег Сенцов вимагає звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають у російських тюрмах.

Як повідомляв УНН, Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року з обвинуваченням у підготовці терактів в Криму.

За даними української правозахисної ініціативи LetMyPeopleGo, наразі Росія із політичних мотивів тримає у місцях неволі 64 українців.

Українські Національні Новини

Суспільство