glavi-mzs-virmeniyi-ta-azerbaydzhanu-provedut-zustrich-u-nyu-yorku-za-poserednitstva-blinkena

Глави МЗС Вірменії та Азербайджану проведуть зустріч у Нью-Йорку за посередництва Блінкена

 • 142747 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Міністри закордонних справ Вірменії та Азербайджану Арарат Мірзоян та Джейхун Байрамов за посередництва держсекретаря США Ентоні Блінкена проведуть переговори у Нью-Йорку у понеділок, 19 вересня. Про це повідомив речник МЗС Вірменії Ваган Хунанян, пише УНН.

Цитата

За ініціативи американської сторони тристороння зустріч між главою МЗС Вірменії Араратом Мірзояном, держсекретарем США Ентоні Блінкеном та главою МЗС Азербайджану Джейхуном Байрамовим відбудеться сьогодні у Нью-Йорку", - зазначив речник.

Що передувало

Вірменія заявила, що минулого тижня сили Азербайджану атакували та захопили населені пункти всередині Вірменії, за межами Нагірного Карабаху. У Баку відповіли, що реагували на "провокації" вірменської сторони.

У середу, 14 вересня, ОДКБ (Організація договору про колективну безпеку) за запитом ради безпеки Вірменії направила до регіону свою місію під керівництвом генсека Зася, щоб посприяти деескалації конфлікту.

17 вересня до Вірменії прибула спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі. Вона зустрілася з прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном та очільником парламенту Альоном Симоняном і закликала Баку та Єреван до мирної угоди.

Згідно з новими даними з обох країн, під час зіткнень на кордоні між Вірменією та Азербайджаном цього тижня було вбито понад 210 військовослужбовців.

Доповнення

Конфлікт між Азербайджаном та Вірменією триває ще з 1990-х років. Попередній серйозний епізод вдалося погасити восени 2020 року, коли в Карабах ввели російських миротворців. Проте конфлікт поновився у березні 2022 року, вже після російського вторгнення в Україну.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Похорон Єлизавети ІІ: процесія вирушила до Віндзора

     • 242144 переглядiв

    У Києві Mercedes влетів у маршрутку: постраждали 23 пасажири

     • 198651 переглядiв