glava-yevroradi-mi-vzhe-nadali-ukrayini-dopomogu-na-mayzhe-83-mlrd-yevro-i-prodovzhimo-pidtrimuvati

Глава Євроради: ми вже надали Україні допомогу на майже 83 млрд євро і продовжимо підтримувати

 • 36039 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Україні було надано допомогу на суму майже 83 мільярди євро і ми продовжимо підтримувати. Про це заявив глава Європейської ради Шарль Мішель під час виступу в Європарламенті, передає УНН.

Деталі

"Ця Європейська рада (у жовтні – ред.) надала можливість зосередитись на нашій рішучій підтримці України. І, одним словом, головне посилання: підтримка. Рішуча підтримка. Постійна підтримка. І підтримка стільки, скільки потрібно. Україна знаходиться у центрі наших пріоритетів", - сказав Мішель.

Глава Євроради зауважив, що Україна робить значний прогрес на шляху членства в Європейському Союзі. Український народ має бути впевненим, що має безпечне, процвітаюче і гарантоване майбутнє в рамках Європейського Союзу.

Цитата

"Європейська комісія ... подала свій звіт про розширення. І в грудні Європейська рада має вирішити, якими будуть наступні кроки для України та інших кандидатів на членство.

Ясно одне: ми хочемо продовжувати підтримувати Україну. Ми вже надали Україні допомогу на суму майже 83 мільярди євро. Ми продовжимо підтримувати Україну фінансово, воєнно, як на європейському рівні, так і на двосторонньому рівні", - додав Мішель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мішель анонсував низку зустрічей для підготовки стратегічного порядку денного щодо майбутнього ЄС

Додамо

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із Послом Європейського Союзу в Україні Катаріною Матерновою.

Під час зустрічі в Києві Катаріна Матернова передала Главі держави затверджений звіт Єврокомісії про прогрес України в межах пакета розширення у 2023 році. Це вперше Європейська комісія здійснила оцінку реформ в Україні як у країні – кандидаті в межах пакета розширення ЄС.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Сумщина: армійці рф обстріляли дев’ять громад у прикордонні

     • 38166 переглядiв

    Окупанти випустили понад тридцять снарядів по Нікопольщині

     • 36477 переглядiв