ukenru
glava-ukraerorukhu-prokomentuvav-sudi-z-mau

Глава "Украероруху" прокоментував суди з МАУ

 • 18409 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Державний "Украерорух" виграв у суді справу проти найбільшого авіаперевізника країни - МАУ, який хотів привілегій. Про це в інтерв’ю УНН розповів керівник "Украероруху" Андрій Ярмак.

"Постановою Північного апеляційного господарського суду було задоволено нашу апеляційну скаргу про зобов’язання МАУ укласти договір про надання послуг з аеронавігаційного обслуговування на 2019 рік, тобто фактично авіакомпанія до цього часу здійснювала польоти без договору та намагалася укласти договір на "ексклюзивних" для себе умовах, поставивши себе у привілейоване становище стосовно решти авіакомпаній на ринку. Ми цього не допустили", - зазначив він.

За словами керівника "Украероруху", рішенням суду було підтверджено відповідність положень договору з надання аеронавігаційного обслуговування нормам чинного законодавства України та міжнародним нормативно-правовим актам.

"Фактично цими судовими рішеннями було розблоковано судові процеси зі стягнення нами з авіакомпанії заборгованості, яку ми сподіваємося найближчим часом отримати", - додав Ярмак.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив про старт будівництва аеропорту "Дніпропетровськ".

Раніше в інтерв’ю УНН призначений восени минулого року керівник "Украероруху" Андрій Ярмак розповів про антикризові заходи та складні управлінські рішення, які довелося втілити для підтримки операційної діяльності, модернізації інфраструктури, збільшення повітряних трас та успішного захисту державної компанії у судах.

Українські Національні Новини

Політика