ukenru
glava-rpts-privitav-zelenskogo-z-peremogoyu-na-viborakh

Глава РПЦ привітав Зеленського з перемогою на виборах

 • 14324 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Глава РПЦ, патріарх Московський Кирило (Гундяєв) привітав Володимира Зеленського з обранням на посаду президента України. Про це йдеться у поширеній у вівторок заяві на сайті РПЦ, передає УНН.

"Шановний Володимире Олександровичу! Прийміть вітання з нагоди Вашого обрання на високу і відповідальну посаду Президента України", - відзначив глава РПЦ.

У вітанні московського патріарха вказано, що народ України, який підтримав кандидатуру Заленського, пов'язує з ним великі надії на зміни життя на краще.

"Вам дано історичний шанс об'єднати націю і внести особистий внесок у вирішення економічних і соціальних проблем в країні, в подолання існуючих конфліктів і розколів. Переконаний, що забезпечити ефективну роботу державної системи заради підвищення рівня життя людей можливо лише спільними працями всіх добромисних сил суспільства, при їх повноправній участь в загальнонаціональному діалозі. Висловлюю щиру надію на завершення скорботного періоду утисків і дискримінації громадян України, які належать до Української Православної Церкви (МП)", - заявив патріарх Кирило.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув заяву про забезпечення позову у справі про скасування наказу Міністерства культури України, відповідно до якого Київська Митрополія Української Православної Церкви та низка релігійних організацій повинні внести зміни до своєї офіційної назви та подати відповідні зміни до свого статуту на реєстрацію до 26 квітня 2019 року.

Українські Національні Новини

Політика