ukenru
glava-mzs-velikoyi-britaniyi-vislovivsya-za-budivnitstvo-mosta-mizh-velikobritaniyeyu-i-frantsiyeyu

Глава МЗС Великої Британії підтримав ідею будівництва моста між Сполученим Королівством та Францією

 • 8590 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон підтримав ідею будівництво моста між Сполученим Королівством та Францією, оскільки один залізничний тунель під Ла-Маншем не здатний задовольнити потреб обох країн у переміщенні людей і товарів через кордон. Про це повідомляє УНН з посиланням на газету The Daily Telegraph.

Як інформувало видання, цю ідею 18 січня на британо-французькому саміті озвучив керівник Форин-офіс (Міністерство закордонних справ і у справах Співдружності націй Великої Британії) під час зустрічі зі своїм колегою Жан-Івом Ле Дріану в англійському місті Сандхерст.

“Ми, дві з числа найбільших економічних держав світу, з’єднані один з одним однопутной залізницею. Це смішно. Технології постійно розвиваються, і в інших місцях є куди більш довгі мости, включаючи міст довжиною 34 милі в Японії”, — цитує видання Джонсона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найвищий у світі підвісний транспортний міст відкрили у Китаї

Слід зазначити, що глава британського МЗС допустив помилку в своєму виступі, адже найдовший міст Японії — Сето, який де-факто є шляхопроводом між островами Хонсю і Сікоку, що складається з декількох мостів, має довжину 13,1 км або 8,1 милі. Вказану ж Джонсоном довжину в 34 милі або 55 км має тільки об’єднана система мостів і тунелів Гонконг — Чжухай — Макао в Китаї.

Ширина протоки Ла-Манш, що розділяє Великобританію і Францію у своїй найвужчій частини, яка іменується окремою протокою Па-де-Кале, становить 33 км. Згаданий же Джонсоном залізничний тунель під цією протокою був прокладений у 1994 році між англійським Фолкстоном та французьким Кокель (передмістя міста Кале). Його довжина становить 50,5 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Швейцарії відкрили найдовший у світі підвісний міст

Нагадаємо, Дан'ян-Куньшаньський віадук — найдовший міст у світі. Зведений як частина Пекін-Шанхайської високошвидкісної залізниці. Будівництво почалося в 2008 і по завершенню в 2010 його довжина становила 164 800 метрів, відкриття мосту відбулося в червні 2011 (Подільський мостовий перехід у Києві будується з 1993 року).

Українські Національні Новини

Новини Світу