ukenru
glava-mzs-ugorschini-vvazhaye-scho-yes-litsemirno-stavitsya-do-problemi-migrantiv

Глава МЗС Угорщини вважає, що ЄС лицемірно ставиться до проблеми мігрантів

 • 10370 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто вважає, що Євросоюз повинен на ділі вирішувати проблему нелегальної міграції для збереження безпеки в Європі, повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

"Європейський союз ставиться до проблеми мігрантів з лицемірством, - сказав дипломат. - Ми дозволили 1,5 млн нелегальних мігрантів потрапити на територію Європи без будь-якого контролю і регулювання, ніхто нікого не перевіряв, і ми не знаємо, хто ці люди, навіщо вони прийшли , які їхні плани ".

За словами глави МЗС Угорщини, очевидно, що "це величезний ризик".

"Ми вже бачимо, що Європа зіткнулася з найсерйознішою терористичною хвилею, зараз теракти стануться майже щомісяця, це просто неприйнятно", - сказав він.

П.Сійярто підкреслив, що замість того, щоб вирішувати проблему: "Єврокомісія вибирає Польщу, Угорщину, Чехію, Центральноєвропейські країни, шантажує їх, погрожуючи покаранням". "Чому вони не займаються реальними питаннями? Тому що вони не стурбовані тим, як зберегти безпеку в Європі, - зазначив дипломат. - Замість цього вони влаштовують демонстративну прочуханку тим країнам, які відкрито говорять про виклики та загрози".

Восени 2015-го країни ЄС прийняли рішення про розподіл по своїй території 160 тисяч з знаходилися на той момент в Греції та Італії біженців з Африки. Квоти розподілялися пропорційно населенню інших країн ЄС. Угорщина виступала проти цього рішення, але ЄК зобов'язала її прийняти 1,3 тисячі осіб. В даний час проти виконання міграційних квот виступають всі країни "Вишеградської групи" - Угорщина, Польща, Словаччина і Чехія.

Нагадаємо, що раніше МЗС Угорщини заявив, що не буде дотримуватися квот ЄС щодо прийому біженців.

Українські Національні Новини

Новини Світу