ukenru
glava-mzs-nimechchini-zaklikav-ukrayinu-proyasniti-spravu-babchenko

Глава МЗС Німеччини закликав Україну "прояснити справу Бабченко"

 • 9142 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Мас закликав Україну прояснити ситуацію з інсценуванням вбивства журналіста Аркадія Бабченка. Про це повідомляє УНН з посиланням на Deutsche Welle.

"Ця справа викликає безліч питань, пов'язаних з довірою. Я очікую, що сьогодні ввечері в Києві отримаю всю інформацію, щоб скласти власне уявлення про те, що трапилося", - заявив Мас.

За його словами, потрібно зробити все, щоб прояснити обставини того, що сталося.

"Є хороша можливість, використовуючи механізми правової держави, розслідувати цю справу, яке багато людей не можуть осмислити. Таким чином можна відновити довіру", - зазначив він.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зазначив, що заяви певних міжнародних організацій щодо спецоперації з російським журналістом Аркадієм Бабченком шокують і дивують.

Як повідомляв УНН, 29 травня стало відомо про скоєний замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Повідомлялося, що він після пострілів в спину помер в кареті "швидкої".

Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України.

На брифінгу 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Бабченко живий, і розповів деталі спецоперації по запобіганню вбивства.



Українські Національні Новини

Політика