ukenru
glava-moz-kitayu-zaklikav-gromadskist-ne-torkatisya-inozemtsiv-pislya-pershogo-vipadku-mavpyachoyi-vispi

Глава МОЗ Китаю закликав громадськість "не торкатися іноземців" після першого випадку мавпячої віспи

 • 107891 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Глава МОЗ Китаю попередив громадськість, щоб вони уникали "контакту шкіра до шкіри з іноземцями", щоб запобігти поширенню мавпячої віспи після того, як у країні було підтверджено перший випадок захворювання. Про це УНН пише посилаючись на Сіньхуа.

Деталі

Китай зафіксував інфекцію в п'ятницю у людини, яка нещодавно прибула з-за кордону і перебуває на карантині, повідомили раніше представники охорони здоров'я.

"Для запобігання можливому зараженню мавпячою віспою та в рамках нашого здорового способу життя рекомендується, щоб у вас не було прямого контакту шкіра до шкіри з іноземцями", — сказав Ву Цзунью, головний епідеміолог Китайського центру з контролю та профілактики захворювань.

Ву також закликав людей уникати тілесних контактів із людьми, які були за кордоном протягом останніх трьох тижнів, а також із усіма "незнайомцями".

Повідомлення чиновника було поширене в різних китайських соціальних мережах, але розділ коментарів було відключено.

Люди, які коментували пост, були стурбовані тим, що рекомендації Ву можуть призвести до ксенофобії, і провели паралелі з насильством, з яким люди азійського походження зіткнулися за кордоном на початку пандемії Covid-19 через зв'язок вірусу з людьми китайського походження.

Додамо

У липні Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила глобальну надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров'я після того, як віспа мавп поширилася на десятки країн, де вона раніше не виявлялася.

З моменту початку спалаху. ВООЗ було зареєстровано понад 50 000 випадків захворювання та 16 смертей, заявив раніше цього місяця голова ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус.

Українські Національні Новини

Новини Світу