ukenru
glava-magate-pribuv-do-iranu

Глава МАГАТЕ прибув до Ірану

 • 15608 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Глава Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі прибув у Тегеран з робочим візитом, який він анонсував на своєму акаунті у Twitter. Про це пише УНН.

Деталі

Глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі прибув для переговорів з іранськими чиновниками щодо американських санкцій напередодні закінчення їх граничного терміну. В Ірані повідомили про заборону ядерних інспекцій, якщо санкції, накладені колишнім президентом США Дональдом Трампом у 2018 році, не будуть зняті.

Tomorrow I travel to Tehran to meet with senior Iranian officials to find a mutually agreeable solution, compatible with Iranian law, so that the @IAEAorg can continue essential verification activities in Iran. Looking forward to success – this is in everybody’s interest.

— Rafael MarianoGrossi (@rafaelmgrossi) February 19, 2021

Іран підкреслив, що він не припинить співпрацю з Міжнародним агентством з атомної енергії (МАГАТЕ) або висилатиме своїх інспекторів, пише France24.

Гроссі був прийнятий в Тегерані послом Ірану в МАГАТЕ Каземом Гарібабаді та представником Організації атомної енергетики Ірану Бехрузом Камальванді. Візит глави МАГАТЕ повинен тривати до неділі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інспектори МАГАТЕ виявили сліди радіоактивних речовин на двох об'єктах в Ірані

Нагадаємо

За президентства Дональда Трампа Сполучені Штати в односторонньому порядку розірвали укладену 2015 року ядерну угоду з Іраном і запровадили жорсткі санкції проти Тегерана. Обмеження стосуються насамперед експорту іранської нафти, що традиційно вважається одним із головних джерел доходів країни. Ці обмежувальні заходи спричинили одну з найважчих економічних криз у новітній іранській історії.

Сполучені Штати не планують нічого додатково робити щодо Ірану, у тому числі послаблювати режим санкцій, до початку переговорів з Тегераном і учасниками, які беруть участь в іранській ядерній угоді 2015 року.

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявив про готовність його країни повернутися до виконання ядерної угоди 2015 року за умови скасування санкцій США проти його країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу