ukenru
glava-m-s-l-rozpoviv-yak-domogtisya-prozorosti-na-lotereynomu-rinku-ukrayini

Глава "М.С.Л." розповів, як домогтися прозорості на лотерейному ринку України

 • 10171 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. На думку президента "М.С.Л." Георгія Ложенка, щоб домогтися прозорості на лотерейному ринку України потрібно, в першу чергу, сертифіковане програмне забезпечення, а також система руху грошей, яка чітко відстежується, щоб було зрозуміло, через які банки і які рахунки. Про це Георгій Ложенко розповів в інтерв'ю, передає УНН.

Крім того, президент "М.С.Л." вважає, що ліцензійні умови, запропоновані Мінфіном для лотерейного ринку, лише закріплять ту неконтрольовану ситуацію, яка є зараз.

"Ці (ліцензійні - ред.) умови взагалі не передбачають контроль руху грошей, а якийсь своєрідний контроль над кількістю точок продажів. У Мінфіні вважають, що будуть щось платити кожні "двері". Я чув, таке в Нью-Йорку існувало в 30-і роки, коли з дверей і столів збирала данину мафія. Приблизно такий же спосіб пропонується сьогодні у нас. Чому і хто в Мінфіні вирішив вдатися до цієї системи, мені незрозуміло. Ніде в світі я не зустрічав такого способу збору грошей з лотерейного ринку", - зазначив Ложенко.

За його словами, хтось зацікавлений в тому, щоб ринок перебував у такому стані, коли нікому не буде відомо, які гроші обертаються на ринку.

"По дверях порахувати неможливо. За одними дверима може перебувати точка продажу, яка генерує кілька мільйонів, за іншою може перебувати точка продажу, яка генерує, наприклад, 200 тисяч. А податок заплатять однаковий. Тому "двері" контролювати безглуздо, потрібно стежити за оборотом коштів за кожною з них. Ліцензійні умови, запропоновані Мінфіном для лотерейного ринку, лише закріплять існуючий неконтрольований хаос, в якому держбюджет втрачає мільярди, що перетікають в кишені зацікавлених осіб. Очевидно, саме вони і зацікавлені в таких умовах", - додав глава "М.С.Л".

Українські Національні Новини

Економіка