glava-kiyivpastransu-levchenko-i-smotryaschiy-kirilyuk-koristuyutsya-protektsiyeyu-klichka-zhurnalist

Глава "Київпастрансу" Левченко і смотрящий Кирилюк користуються протекцією Кличка - журналіст

 • 9725 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Мер Києва Віталій Кличко покриває корупційні схеми наглядача за "Київпастрансом" Павла Кирилюка та директора комунального підприємства Дмитра Левченко, отримуючи від них свою частку. Про це заявив журналіст і блогер Євген Хурсін, передає УНН.

"Минуло вже більше тижня з того моменту, як в ЗМІ вийшло розслідування про спроби наглядача за" Київпастрансом "Павла Кирилюка поширити свої корупційні схеми на" Укрзалізницю ". А реакції від міської влади і глави комунального підприємства Дмитра Левченко - ніякої. Дивно, чи не так? Тим більше, що в матеріалі досить красномовних фактів про можливу корумпованість чиновника ", - зазначив Хурсін.

Він нагадав, що формально Кирилюк займає пост заступника голови КП, хоча ще в 2016 році намагався зайняти посаду генерального директора.

"Тоді його посунув Дмитро Левченко, чий тесть, Роман Романюк, близький до мера Віталію Кличку і складається в УДАРі з 2010 року. Втім, Кирилюк і на своєму посту розвернувся на повну. Адже за посадою він відповідає за всі закупівлі, ремонт рухомого складу та будівництва. І, як кажуть злі язики, вже як дивиться, збирає з цих - безумовно, самих грошових напрямків - чорну касу. ЗМІ наводять цікаві приклади схем Павла Кирилюка з підтасовуванням тендерів і подальшим виведенням бюджетних коштів на "ліві" фірми з подальшою обналичкой. З фековимі сайтами "постачальників", де ціна запчастин завищена на 300%, і у яких "Київпастранс" їх і закуповує. У розслідуванні окремо вказується, що, обплутаний столичне КП корупційними мережами, Кирилюк почав поглядати на "Укрзалізницю". Широкі зв'язки в політикумі дозволили йому прилаштувати туди дружину. І теж на досить хлібну посаду заступника начальника Департаменту казначейства. А незабаром чиновник планує продовжити "кадрову експансію" в УЗ. І т. Д. І т. П. ", - написав журналіст.

На його думку, опублікованих фактів цілком достатньо не тільки для звільнення Павла Кирилюка, але і для заведення щодо нього кримінальних справ.

"Так чому немає реакції від глави КП Дмитра Левченко, від міської влади, від мера Віталія Кличка нарешті? Адже він не може не бути в курсі того, що відбувається в "Київпастрансі", мало того - він же постійно отримує докори від киян через кепську роботи наземного транспорту столиці, через "убитих" автобусів, тролейбусів і трамваїв. Все пояснюється як завжди просто. Левченко повинен бути в курсі "діяльності" свого зама, він і сам - герой різних антикорупційних розслідувань. При цьому на посаді залишається завдяки тестю Романюку, який його успішно відмазує, як знову-таки говорять злі язики. Кличко, можливо, теж "в темі". А ніяк не реагує, тому що, як кажуть знаючі люди, сам покриває ці схеми і має з них свою частку. Хоча я дуже сподіваюся, що мої джерела помиляються, і Віталій Володимирович все-таки не причетний до розкрадання "Київпастрансу" - і найближчим часом відреагує на свавілля Кирилюка ", - резюмував Євген Хурсін.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Сергій Карташов: Україна має потенціал міжнародного центру IT

     • 23020 переглядiв

    В Україні 37% лікарень не мають якісного інтернету - Мінцифри

     • 10482 переглядiв

    МАУ тестуватиме пасажирів на антитіла до COVID-19

     • 13699 переглядiв