ukenru
gladkovskomu-povidomleno-pro-pidozru-sap-1

Гладковському повідомлено про підозру - САП

 • 25424 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Колишньому першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському повідомлено про підозру. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу САП.

"У п’ятницю, 18 жовтня 2019 року, детективами НАБУ повідомлено про підозру колишньому посадовцю у вчинені злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем – ред.) та ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації - ред.) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили у САП, встановлено, що експосадовець використав надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, в якій він є кінцевим власником, а саме — ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс". "Так, вказана особа забезпечила включення до державного оборонного замовлення та подальшу закупівлю коштом державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами в дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", - вказали у прокуратурі.

Як наслідок, як вказали у САП, державі було завдано понад 10,62 млн гривень збитків.

"Крім того з’ясувалося, що колишній посадовець не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці, а саме 54 тис. дол. США (за 2016 рік), 63 тис. дол. США (за 2017 рік) та 47,5 тис. дол. США (за 2018 рік)", - додали у САП.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України 17 жовтня повідомило про затримання колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського за підозрою у зловживанні службовим становищем.

Як повідомляв УНН, раніше стало відомо, що Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом можливого недекларування експершим заступником секретаря РНБО Олегом Гладковским 1,3 млн гривень.

Українські Національні Новини

Політика