getmantsev-pro-protesti-fopiv-na-maydani-treba-poraditi-yim-pratsyuvati

Гетманцев про протести ФОПів на Майдані: треба порадити їм працювати

 • 19054 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Учасники акції "SaveФОП", які зараз страйкують на Майдані Незалежності в Києві проти фіскалізації, повинні працювати й заробляти гроші за рахунок свого бізнесу, а не займатися політикою. Про це в кулуарах Верховної Ради заявив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат України від фракції “Слуга народу” Данило Гетманцев, інформує УНН.

Цитата:

“Треба порадити їм працювати й заробляти гроші для себе та своїх сімей. Там, де в них є бізнес. Якщо це фізичні особи-підприємці, то вони повинні працювати й заробляти гроші — це основна їх функція. А не займатися політикою”, - заявив політик.

Деталі

Гетманцев нагадав, що фіскалізація відкладена до кінця року.

“Фіскалізація не заважає жодному підприємцю в жодній країні світу. А якщо вони не хочуть працювати за цивілізованими правилами, то, напевно, треба закрити бізнес. І працювати, можливо, в іншій сфері, де не треба виконувати простий і абсолютно доступний інструмент, як РРО”, - додав він.

Зі слів нардепа, він не вбачає сенсу в обговоренні питання фіскалізації.

“Що ми зараз обговорюємо? Люди вимагають, аби не встановлювали РРО. Люди можуть вимагати, аби скасували податки. Люди можуть вимагати, щоб літо завжди було. І ми можемо проголосувати ці закони. Давайте! І задовольнимо людей, як це робилося 30 років в нашій державі. Але потім не будемо запитувати, чому наші лікарі їдуть, чому пенсіонери перебувають за межею бідності. І чому ми найбідніша країни Європи”, - наголосив голова податкового комітету ВР.

Доповнення

Акції протестів ФОПів почались з 1 грудня. Спочатку вони вимагали скасування карантинних обмежень, а також виступали за відстрочку введення обов’язкового використання касових апаратів.

Тоді ж народні обранці на засіданні ухвалили за основу та в цілому "компромісний" законопроект №4439-д щодо врегулювання кризи, пов’язаної з питанням ФОПів, зробивши відстрочку введення РРО на рік.

Але це ФОПів не зупинило й вони поставили нову вимогу: повне скасування введення РРО.

15 грудня відбулася чергова хвиля протестів, а на Майдані Незалежності у Києві сталася сутичка між мітингувальниками — учасниками акції “SaveФОП” та правоохоронцями.

Президент України Володимир Зеленський на тлі протестів утворив Раду з питань сприяння розвитку малого підприємництва. На першому засіданні домовлено якнайшвидше підготувати рішення щодо проблемних питань бізнесу. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ПАРЄ не підтримала скасування повноважень делегації РФ

     • 21822 переглядiв

    У Києві на COVID-19 за добу захворіло майже 400 осіб

     • 10390 переглядiв