ukenru
german-zayaviv-scho-pratsyuvav-z-kontrrozvidkoyu-i-znav-pro-instsenuvannya-vbivstva-babchenka

Герман заявив, що працював з контррозвідкою і знав про інсценування "вбивства" Бабченка

 • 13561 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Справа стосовно підозрюваного в організації убивства журналіста Аркадія Бабченка Бориса Германа є наслідками спецоперації розвідки України. Про це під час засідання суду заявив підозрюваний в організації убивства журналіста Борис Герман, передає УНН.

"Ми зараз просто стикаємося з наслідками проведення спецоперації розвідки України. Я співпрацюю з цією розвідкою з приводу виявлення на території України впливу дій РФ щодо зміни влади в Україні. Працюю я з цього приводу вже досить давно - десь півроку. До мене звернувся мій дуже давній знайомий, який зараз живе в Москві і в процесі спілкування з ним дізнався, що він займається в фонді товариша Путіна саме організацією заворушень в країні. Цей факт був повідомлений розвідці - розвідка дала мені можливість і повноваження вивчати потоки грошей, які приходять в Україну - через кого і кому, які політичні партії і діячі ними фінансуються, як створюються запаси зброї і все інше", - заявив Герман.

Він додав, що у нього немає негативних емоцій до журналіста Бабченка і "виконавця" "вбивства" Цимбалюка.

"Цимбалюк обраний для цієї своєї місії контррозвідкою, так як він відомий по своїй діяльності в АТО. Він батюшка і він ніколи не буде вбивати людину, особливо беззбройну. Коли його обирали на цю роль, всі відразу ж знали, що він побіжить в СБУ і буде все це розповідати. Ми точно знали, що це буде інсценування - це все було відомо. Але для того, щоб взяти інформацію від російського джерела нам потрібно було показати якусь імітацію роботи, щоб мати довіру", - заявив Герман.

Він додав, що після цього був наданий список із 30 осіб, яких вони хотіли б знищити на території України, "який тут же був переданий у контррозвідку".

Нагадаємо, 29 травня стало відомо про скоєний замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Повідомлялося, що він після пострілів в спину помер в кареті "швидкої".

Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України.

На брифінгу 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Бабченко живий, і розповів деталі спецоперації по запобіганню вбивства.

Зокрема, був затриманий ймовірний організатор вбивства російського журналіста, прізвище якого починається на "Г". Йому повідомили про підозру по ч.1 ст.14, ч.3 ст.27, ч.3 ст.258 КК України (організація підготовки теракту).

Згодом стало відомо, що підозрюваним в організації вбивства Бабченка є підприємець Борис Герман, який раніше був помічником двох народних депутатів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП