ukenru
geraschenko-zayavila-pro-povzuchu-legalizatsiyu-rosiyskikh-viboriv-u-krimu

Геращенко заявила про "повзучу" легалізацію російських виборів у Криму

 • 9176 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Верховну Раду закликали цього тижня прийняти заяву до діючого президента ОБСЄ про відсутність у звіті моніторингової місії БДІПЛ/ОБСЄ по президентських виборах у РФ проведення в анексованому Криму у березні 2018 року незаконних президентських виборів. Про це нардеп написала на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

"Хочу звернути увагу на небезпечну тенденцію, яка відбувається навколо сфальсифікованих виборів президента РФ в Криму. На жаль, вже вдруге поважна міжнародна організація, яка здійснює моніторинг за виборами - БДІПЛ/ОБСЄ (Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ – ред.) - в своєму звіті по президентських виборах в РФ не сказала жодного слова щодо сфальсифікованих виборів у РФ. Бачимо, як відбувається "повзуча" легалізація цих сфальсифікованих виборів", – сказала політик.

Геращенко зазначила, що народні депутати і МЗС України не повинні закривати на це очі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС запровадив санкції щодо відповідальних за вибори в Криму осіб

"Разом з громадськими організаціями, зокрема, організацією "Опора", ми підготували відповідний проект заяви ВРУ до діючого президента ОБСЄ… Прошу голову ВР і лідерів всіх фракцій, аби було підписано цю заяву і ми прийняли її на цьому тижні. Остаточний звіт цієї організації має бути оприлюднений вже днями, тому ми маємо негайно і жорстко відреагувати", – заявила Геращенко.

Як повідомляв УНН, делегація ПА ОБСЄ на чолі з президентом Георгієм Церетелі побачила, як "виконується" контрольованими РФ бойовиками перемир'я.

Українські Національні Новини

Політика